Køb og salg af erhvervsejendomme

Ved køb og salg af erhvervsejendomme opstår der som regel en række andre spørgsmål end ved handler med ejendomme til beboelse. En erhvervsejendom erhverves typisk som en investering, der forventes at give et afkast. Dette afkast kan opnås via udlejning, videresalg, egen benyttelse, ved projektudvikling eller på anden vis. Køb eller salg af fast ejendom vil ofte have betydelige økonomiske konsekvenser, og det er derfor helt essentielt, at alle vinkler bliver belyst. Vores advokater kan hjælpe med at klæde dig på til at træffe den rigtige beslutning.

Hos Advokatfirmaet Flemming Jensen ser vi køb og salg af erhvervsejendomme som én af vores kernekompetencer. Vi rådgiver i forbindelse med køb og salg af udlejningsejendomme til både bolig og erhverv, kontorejendomme, butiksejendomme og ejendomme til produktion og lager over hele Danmark. Vores advokater kender de typiske faldgruber og hjælper dig med at undgå konflikter i forbindelse med handlen.

Vores advokater bistår bl.a. i forbindelse med forhandlinger mellem køber og sælger, juridisk due diligence, udfærdigelse af købsaftaler, udfærdigelse af samejekontrakter, berigtigelse og tinglysning, projektudvikling, nødlidende ejendomme, erhvervslejeretlige forhold, miljø og planforhold, konstaterede mangler m.v.

Derudover rådgiver vi om finansieringsmæssige aspekter ved køb og salg af erhvervsejendomme, herunder lån med pant i fast ejendom, håndtering af panterettigheder, realkreditfinansiering, gennemførelse af tvangsauktioner m.v. I denne forbindelse er vi naturligvis også opmærksomme på skatte- og momsretlige aspekter.

Kort sagt rådgiver vi om alle relevante juridiske forhold ved køb og salg af erhvervsejendomme.

Har du brug for rådgivning omkring etablering af ejendomsselskaber, datterselskaber eller andre selskabsretlige forhold i forbindelse med køb af en erhvervsejendom, rådgiver vi naturligvis også om dette.